Szolgáltatásaink

Üvegmegmunkálás és beépítés (méretre vágás, csiszolás, fúrás, fazetta, sarokkerekítés, edzés, laminálás)

Fő profilunk a belsőépítészeti üvegek méretre vágása, további megmunkálása. 

Az üveg megmunkálása az üveglapszabászattal kezdődik, azaz a lapokban rendelkezésre álló üveg kívánt méretre és alakra vágásával. Az üveg vágása során szögletes és íves formájú alakzatok legyártására is lehetőség van. Igény esetén ezt követi az üveg csiszolása, azaz a méretre vágott üveg esztétikai és biztonsági megmunkálása (szabadon álló él esetén feltétlenül szükséges). A vágott/csiszolt üveglap sarkai kerekíthetők, így nem kell tartani a balesetveszélyesen éles sarkoktól sem. További rendelhető opciók közé tartozik az üveg fúrása, illetve biztonságtecnikai kezelése ami lehet edzés vagy laminálás.

Beltéri ajtók, bútorajtók esetén készletről választhatóak katedrál-, illetve parsol üvegek, továbbá meglévő vagy hozott minta homokfúvása is rendelhető. Tükrök kivitelezése során kérhető keretezett vagy fazettázott termék is. 

Hozott üveg esetén szeretnénk felhívni figyelmüket hogy edzett üveg megmunkálása nem lehetséges, kérem ezt vegyék figyelembe.

 1. Képkeretezés

Üzletünkben lehetőség van a raktáron tartott/illetve rendelhető képkeretkínálatunk megtekintésére. Elérhető képkereteink vastagsága: 1 cm- 8cmig. Széles szín és formaválasztékkal várjuk kedves vásárlónkat képek, kirakók, tükrök, kézimunka keretezésére. További kapcsolódó szolgáltatások:

 • kasírozás

A kasírozás az a folyamat, amikor a keretezendő anyagot rápréseljük egy egyenletes hordozóanyagra. Az eljárás során a keretezendő anyag tartást kap, kisimul. 

 • paszpartuzás

A paszpartu a képet körülvevő, választható vastagságú szegély, amelynek köszönhetően a kép és a keret színei tökéletesen harmonizálnak egymással. A paszpartu az erre szolgáló kartonba meghatározott szögben vágott ablak, amely körülveszi a keretezendő tárgyat. 

 1. Homokfúvás

Ezzel a technikával szemcsés anyagot szórunk nagy nyomással az üvegfelületre, mellyel egyedi motívumok készíthetőek jellemzően az alábbi termékeinkbe:

 • float üveg
 • parsol üveg
 • festett üveg
 • tükör
 • savmart üveg
 • üvegtégla

Termékek:

 1. float üveg

A float üveg – magyar nyelven a víztiszta, torzításmentes síküveg – kifejezés annyit jelent, hogy „felületen úszó, nevét a gyártási eljárása ihlette hiszen az üvegolvadékot egy forró folyékony ónfürdőbe vezetik, ahol ez szétterül. A normál float üveg géppel megmunkálható, vágható, fúrható, az élei csiszolható, edzhető, festhető, laminálható. Float üveg az alábbi vastagságokban érhető el: 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm.

Rendelhető képkeret- vagy más néven  “non reflektív” üveg. Képkeretek üvegezésénél lehet használni, hogy csökkentse a beeső fény visszeverődését,  tökéletesen élvezhető a kép, miáltal nem csillog a keretben az üveg.

A float üveget általában átlátszónak látjuk abban az esetben, ha az élei be vannak építve. Azonban egy üvegajtó, üvegkorlát, üvegfal, zuhanykabin esetében már jól érezhetjük az üveg zöldes színét. Ezt a színt a magas vasoxid tartalom okozza. Rendelhető Ultra Clear típusú float üveg, mely csökkentett vasoxid tartalma miatt valóban 100% átlátszó, zöld árnyalattól teljesen mentes üveg. 

 1. tükör

Cégünk vállalja egyedi méretű és formájú tükrök legyártását. A lapot műhelyünkben a kívánt formája vágjuk, illetve csiszoljuk, szükség esetén kifúrjuk belőle pl a konnektor, stb. helyét. Lehetőség van a tükör keretezésére vagy fazettázására is (1-3 cm). Hazánkban még nem elterjedt, de nálunk elérhetőek a hagyományostól eltérő szürke-, bronz-, zöld színezett tükrök is. Egyedi minta készítése során a foncsort a tükör hátulján lézerrel vagy homokfújással eltávolítjuk, így rajzolódik ki a minta. Egyre népszerűbbek a rejtett ledvilágítással ellátott tükrök, mely rendkívül impozáns hatást keltenek, legyen szó sima, vagy motívummal ellátott tükörről.

 1. savmart üveg

Fényáteresztő, ám nem átlátszó üveg. Az eljárás során savval kezelik az üveg egyik oldalát, így teljesen egyenletes felület jön létre, mely átengedi a fényt, átlátni azonban nem lehet rajta. Alkalmas azokban az esetekben, amikor az üveg dekorációs tulajdonságait kívánjuk felhasználni, oly módón azonban, hogy a felület ne legyen átlátszó.  Az eredmény homokfúvásos technikával is elérhető, azonban a savmart felület egyenletesebb hatási biztosít, illetve könnyebb tisztítást tesz lehetővé. Savmart üvegre szintén készíthető bármilyen egyedi minta, valamint lehetőség van a savmart üveg fazettázására is, mellyel a kívánt szélességben eltávolítható az üveg széléről a savmart felület, ezáltal ezen a részen az üveg újra visszanyeri teljes fényáteresztő képességét, mellyel igazán exkluzív hatást érhetünk el. 

 1. katedrál üveg

A katedrál üvegek esetén a gyártó hengerek egyikén minta található, amely a még képlékeny üvegfelületen nyomot hagyva egy meghatározott mintás felületet képez. A katedrál üvegek közül az alábbi típusokat forgalmazzuk: Bambusz, Bronz fatörzs, Bronz Delta, Csincsilla, Delta, Diamante, Fatörzs, Felhő, Flutes, Mastercarre, óceán, Puntó. Eltérő katedrál üvegek elérhetőségéről kérem érdeklődjőn.

Elérhető színvariációk: fehér, bronz

Szokásos felhasználása: beltéri ajtók, bútorajtók, konyha ajtók, térelválasztók

 1. drótüveg

Drótüveg jellemzően az erkélyek, lépcsőházak, előtetők üvegezése során kerül felhasználásra. Régebbi típusú biztonsági üveg, ugyanis a drótháló törés esetén megakadályozza az üvegtörmelék szétesését. Fehér és bronz színben érhető el.

 1. Színes vagy színezett üveg

Belsőépítészeti dekorációs felhasználás során gyakran merül fel igény színes vagy színezett üveg legyártására. Az üveg lehet anyagában színezett (parsol), azaz fényáteresztő képességét enyhén csökkentve bronz, szürke, zöld árnyalatú, vagy az egyik oldalán festett nem fényáteresztő Lacobel üveg. Nagyságrendileg 30 féle színben áll rendelkezésre a hagyományos színek mellet, metálos, csillámos, és egyéb effektekkel. A Lacobel színskála elérhető az üzletünkben, illetve kérésre a helyszíni felmérés során el tudjuk vinni. 

A leggyakoribb felhasználási területe a konyhai hátfalüveg, bútordekoráció, faltakaró üveg, asztallap üveg.

 1. nyomtatott üveg

A legújabb technológiának köszönhetően már nem csak színes üvegből készíthetők dekorációs üveglapok, hanem egy igazán jó minőségű, nagy felbontású kép is nyomtatható üvegfelületre. Nem csak konyhai hátfalak, hanem szekrények üvegajtaja,  vagy üveg asztallap esetén is alternatíva lehet akár a nyomtatott üveg is, amely így a legegyszerűbb felületeknek is varázslatos külsőt ad. 

 1. hőszigetelő üveg

A nyílászárók hőszigetelési tényezője egyre inkább előtérbe kerül. Télen a hő benntartása, nyáron a hő kinttartása nagymértékben a nyílászárók hőszigetelő képességétől függ. A hőszigetelő üveg gyártása során két vagy három üveglap kerül összeépítésre, a köztes területet argongázzal töltik fel, az üveglapot pedig speciális bevonattal látják el. Vállalkozásuk kiemelt profilja a fa nyílászárók átalakítása, hőszigetelő üveggel történő beüvegezése, mely által jelentősen javítható a lakás hőszigetelése, illetve szintén fontos szegmensünk az elöregedő hőszigetelő üvegek legkorszerűbb hőszigetelő üvegre történő cseréje. 

 1. Biztonsági üveg: edzett üveg/laminált üveg

Az üveg természetéből adódóan törékeny, ezért bizonyos területeken szükséges különféle eljárások útján az üveg biztonságos használatát garantálni. A biztonsági üveg nem törik szét apró éles szilánkokra, kétféle típust különböztetünk meg:

10. Edzett és laminált üveg.

A laminálás során kettő vagy több (azonos vagy különböző vastagságú) üveglapot egy erre a célra szolgáló fóliával laminálnak össze. A fólia lehet átlátszó vagy matt.

Az edzés során az üveg anyagának szerkezete nagyon magas hőingadozás hatására átrendeződik, ezáltal az üveg ellenállóbbá válik, terhelhetősége jelentősen megnő. Az edzést követően az üveg töréskor tompa szilánkokra esik szét. Az edzett üveg a továbbiakban már nem munkálható meg!

A két eljárás ötvözhető, azaz nincsen akadálya annak, hogy edzett üveglap kerüljön laminálásra.

11. Plexi

A plexi számtalan előnnyel rendelkeznek az üveghez képest, hiszen tömege kisebb, és bármilyen forma illetve motívum megvalósítható belőle. Vastagsága: 2-3-4-5 mm. (vastagabb lapokat rendelésre tudunk beszerezni). Elérhető víztiszta, félopál és opál színben. Hátránya, hogy könnyen karcolódik. Raktáron víztiszta és opál, kétrétegű, illetve fényes fekete plexi lapot tartunk. 

12. robax üveg

Kemencék, kályhák, kandallók magas hő fokot kibocsájtó gépek, kazánok ajtajához alkalmazható üveg. Maximális terhelési hő fok 1200 Celsius fok.